Presentation


Jag är född 1964 och bor i Västra Frölunda. Jag tycker om människor och får ofta höra att jag har en positiv energi. Jag är en lycklig, ljus, nöjd och skrattig människa. Jag har nära till mina känslor och kan visa sorg och ilska, liksom glädje!


Erfarenhet och utbildning


I min ungdom utbildade jag mig till informatör. Jag arbetade bl.a. som miljö- och skolinformatör på Gryaab, regionens avloppsreningsverk. Det var så otroligt roligt!


Jag har en magisterexamen vid Lunds- och Gbg Universitet i Medie- och  Kommunikationsvetenskap, juridik, miljövetenskap, humanekologi, informationsproduktion och språk (svenska, italienska och franska). Jag har läst ekonomi på Komvux samt informationsproduktion på Hogia. Jag har bott och arbetat som au-pair i England, Frankrike, Schweiz och Italien. Jag har njutit av varje sekund utomlands!


När jag var 15 år sommarjobbade jag som häst och stallskötare på Sporred Tvärgården. Jag har arbetat i pastabutiker i både Lund och Göteborgs Saluhallar. Jag har också arbetat som växeltelefonist på Landvetter Flygplats, informatör på Turistbyrån i Göteborg, informatör på SAAB Personbilsdivisionen i Paris, värdinna i Nice, informatör i Malmö och bilförsäljare i Catania. Jag har arbetat på Näringslivssekretariatet i Göteborg. Jag har arbetat som ridlärare i Catania och jag har arbetat som pressvärdinna och med marknadsföring på Sicilien. Jag har arbetat som Fristående hudvårdskonsult på Mary Kay, som italienskalärare på Komvux och vikarie i grundskolan för mellanstadieelever Hovås.  Detta kan verka mycket för en enda person och faktum är att jag utvecklade arbetsnarkomani... Min individuationsprocess


Efter att jag fyllt 40 år blev jag sjukskriven pga inre och yttre  stress/utmattning. Jag har fått hjälp och framför allt gjort mycket själv för att läka. Mina älskade två barn har varit min drivkraft och motivation. De säger sanningen som barn gör. I Carl Gustav Jungs skrifter finns mycket intressant att läsa om individuationsprocessen. Hur man i mitten av livet kan ändra riktning och hitta sig själv på ett nytt sätt. Så var det för mig.


Genom att hitta min egen kärleksfulla förälder inombords så läker jag. Jag har gått i psykoanalytisk terapi med dröm/bildanalys, (1994)  gått i samtalsbehandlingar, kbt och psykoterapi hos olika psykologer och terapeuter.


Alternativa metoder


Jag hittade till 12-stegsprogrammet  i december år 2004 (ACA-Sverige, Coda och Alanon) och började en personlig storstädning. Jag slutade i samråd med min läkare med alkohol, mediciner tex.  antideppressiva, ångestdämpande och sömntabletter som jag ätit sedan tonåren och har inte använt det sen dess. Av vården fick jag Fysisk aktivitet på Recept.


Året senare  stötte jag av en slump på The Work av Byron Katie. Det ledde till att jag gick hennes skola under sommaren 2006 i Tyskland och blev så kallad "Facilitator" som betyder att jag kan göra The Work med  både mig själv och andra. Den här metoden gör jag fortfarande  dagligen! Den räddar mig från att tro att jag är tokig haha och hjälper mig att behålla mitt förstånd, klarhet, glädje och sinnesro.


Sommaren  2006 var jag på Dörröppnare 1 och 2 på Baravara i Rättvik. Baravara är en kursgård för personlig utveckling och läkande. Jag lärde mig här att våga säga: Jag vill inte! 


Jag gick i kroppsterapi, Basal kroppskännedom för att lära mig sätta fysiska gränser och jag har fått massagebehandling av Monica Ericsson, Whiola Innovationer Inom Hälsa. Jag var väldigt väldigt öm i min kropp av alla spänningar och stress. 


Den viktiga sorgbearbetningen


Några år senare gjorde jag sorgbearbetning och fängslades av metoden på Svenska Institutet för Sorgbearbetning. Jag hade så ofantligt mycket sorg. Det har lett till att jag har gått både grundkurs och fortsättningskurs i Sorgbearbetning och lärt mig arbeta med både mig själv och andra människor igenom olika förluster, även komplexa förluster (förlusten av trygg anknytning, att sörja någon som lever, förlust av arbetsförmåga) eller förlusten av mig själv.


Jag har gått på sjukgymnastik för att träna ryggmuskler, gränssättning samt tränat boxning för att känna mina känslor.


Eftersom jag haft stora problem med min stressiga andning sedan 1994 (andningsuppehåll och sömnapne 83  andningsuppehåll/tim) så gick jag kurs på Medveten Andning och lärde mig att slappna av och andas lugnare, läs artikel längre ner. Jag sover sedan 2018 med en CPAP. 


Det här året går jag en kurs i AIP (autoimmun kost) på Swedish Paleo. Jag har tidigare även gått kurs i ketogen kost hos Ketobyannelie. Anledningen är att jag har tröstätit i stort sett hela mitt liv och därför vill läka kroppen.


Allt jag gjort de senaste åren är för att må bra! Jag har utvecklat en varm, tillfrisknande och kärleksfull förälder inom mig. Det är viktigt för mig att inte försumma mig själv eller utsätta mig för stress... jag försöker ge mig själv kärlek. Idag är jag omgiven av kärleksfulla människor, djur, natur och änglar!


Reiki hjälper mig att vara sårbar


Det här året har jag gått kurs i Reiki för att komma vidare med min hälsa. Reiki hjälper mig verkligen att slappna av! Kurserna i Reiki har hjälpt mig att lösa upp blockeringar och öppnat upp så att jag har kunnat känna mina avstängda och frusna känslor, öppna mitt hjärta, läka min anknytning och våga vara sårbar.  Det är magiskt med Reiki, den hjälper mig att gå i rätt riktning i livet. Det är en livslång pågående process att leva i tillfrisknande en dag i taget. 

Lottas Hundskola  Mina älskade hundar ger mig enormt mycket glädje och samvaro på olika sätt! Jag har kurser i Rallylydnad. Vi håller till i Ruddalens Idrottscentrum i Västra Frölunda. I höst så har vi kurser på onsdagskvällar kl. 18 för nybörjare i Rallylydnad. Vid lunchtid på fredag är alla välkomna på öppen rallylydnadsträning, kostnad 20 kr.

Anmäl dig till Lotta: 0703285602. Du hittar kurserna på Facebook, sök Lottas Hundskola!

 Sommaren 2018 fick jag en Cpap att andas i på natten och ett halvår senare hittade jag Medveten Andning. Det hade en avgörande effekt på min hälsa. Jag andas dagligen i en Relaxator, stänger munnen och andas med näsan, sover med tejpad mun, slappnar av i magen och ländryggen, tar det lugnt och gör saker långsamt, lite i taget. Oj vad detta har hjälpt mig! Här kan du läsa en artikel om min resa!

https://www.medvetenandning.se/kundberattelser/lotta-roos/swcfpc=1&fbclid=IwAR0_XiJCVryKlmF2MAlaWT7rXiX24syZez4C2IDHsillpR6ZPHY28ZV7ulg

En bok som hjälpt mig är The Emotionally absent mother av Jasmine Lee Cori.

https://www.amazon.com/Emotionally-Absent-Mother-Updated-Expanded/dp/1615193820


Här är info om dold narcissism av Malin Henriksson Pratt: https://youtu.be/TF3VcBFHkiY 

Varje dag frågar jag mig:

Vem skulle jag vara utan min historia?

Vill jag ha rätt eller vill jag bli fri? 


Jag ber att bli befriad från att söka kärlek, bekräftelse och uppmärksamhet från andra och försöka ge det till mig själv.

Jag ber: Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.