Om mig - min individuationsprocess


Jag tror på människans inneboende kraft att läka sig själv!

Jag är född 1964 i Västra Frölunda och jag bor fortfarande i VF. Djur och natur har alltid varit viktigt för mig. Jag går långa promenader tillsammans med mina hundar i skogen eller vid havet. Jag tycker om människor och får ofta höra att jag har en positiv energi. Numera är jag en glad och go tjej med humor! 


Just energi har varit en bristvara i mitt senare liv eftersom jag brakade ihop av inre stress i 40 års åldern. Jag hade tappat bort mig själv. Resan tillbaka till mig själv har varit krokig och intressant.

Jag gick tidigt med i CG Jung-föreningen i Göteborg. En gemenskap som håller än. Jag började gå hos en psykolog med jungiansk inriktning och vi tolkade drömmar. Jung har inspirerat mig mycket och satt ord på fenomenet att vara människa. 


Erfarenhet och utbildning

I min ungdom utbildade jag mig till informatör. Jag arbetade som miljö- och skolinformatör på Gryaab, regionens avloppsreningsverk. Jag har en magisterexamen vid Göteborgs Universitet i Medie- och Kommunikationsvetenskap, juridik, miljövetenskap, humanekologi, informationsproduktion och språk (italienska och franska).

Efter att jag fyllt 40 år tog mitt liv en ny vändning när jag blev sjukskriven pga stress/utmattning. Jag har sökt mycket hjälp. Mina två barn har varit min drivkraft och motivation. Jag hittade till 12-stegsprogrammet och började en personlig storstädning. Strax därefter stötte jag av en slump på The Work av Byron Katie. Det ledde till att jag gick hennes skola under sommaren 2006 i Tyskland och blev så kallad "Facilitator" som betyder att jag kan göra The Work med andra. Den sommaren deltog jag även i Dörröppnare 1 och 2 på Baravara i Rättvik. Baravara är en kursgård för personlig utveckling och läkande. Några år senare gjorde jag sorgbearbetning och fängslades av metoden på Svenska Institutet för Sorgbearbetning. Det har lett till att jag har gått både grundkurs och fortsättningskurs i Sorgbearbetning och lärt mig arbeta med andra människor igenom olika förluster, även komplexa förluster. Eftersom jag hade problem med min andning så gick jag kurs på Medveten Andning till Andningsinstruktör.

Det här året går jag en kurs i AIP (autoimmun kost) på Swedish Paleo. Jag har tidigare även gått kurs i ketogen kost hos Ketobyannelie. Jag har nu påbörjat en mycket spännande resa till att bli Reikiutövare. Min önskan är att kunna ge Reiki till både mig själv, mina barn, djur, mina vänner och andra. Allt jag gjort de senaste åren är för att läka mig själv och må bra!