Lottas Hundskola - en hundskola med inriktning på rallylydnad!  

 

Välkommen till Lottas Hundskola i Västra Frölunda. Vi håller till utomhus i Ruddalens Idrottscentrum, Musikvägen 55.  Vår träningsplats är en gräsplan brevid parkeringen. Toalett finns. Fikabord finns intill gräsplanen. Flera härliga slingor finns i Ruddalen där du kan promenera med din hund (kopplad). Vi använder positiv förstärkning som inlärningsmetod. Jag som är instruktör är en fullkomlig rallylydnadsnörd ; )


Rallylydnadskurser till våren 2024


Grundkurs i rallylydnad nybörjarklass


Anmäl dig till Lotta, mobil 0703285602, skriv och berätta om dig och din hund, jag ringer upp och bekräftar plats. 


Fullt! Måndagar i april- maj  (8/4, 15/4, 22/4, 6/5,13/5, 20/5)

Kl. 17.00, 6 tillfällen x 60 min Pris: 895 kr (Max 5 deltagare)


Kursinfo: Vi går igenom grunderna i rallylydnad nybörjarklass och du lär dig utföra skyltarna. Kursen är för dig som vill träna rally som aktivitet eller du som vill ut och tävla i rallylydnad. 


Inga förkunskaper krävs men du behöver ha ett intresse för rallylydnad. Din hund behöver kunna vara tyst och lugn i grupp med andra hundar. Hundarna är kopplade hela tiden och korta stunder binds de upp när vi går igenom skyltarna utan hund. 


Den här kursen innehåller också träning i följsamhet och kontakt med din hund. Rallylydnad är så mycket mer än bara skyltar på en bana. För mig är rally glädje, samarbete, tillit, vardagslydnad och lek. I rallyn fokuserar vi på det positiva och det märks framför allt på tävling där man oftast får en positiv kommentar i protokollet, oavsett hur resultatet är.  I rallyn får vi använda massor av hjälper, tex handtarget, kroppsspråk, röst för att stötta hunden. På kursen kommer du att lära dig olika belöningar och hur du kan peppa eller lugna din hund.


Kursen innehåller självstudier i rallylydnad. 

Att läsa innan kursstart:

https://brukshundklubben.se/prov-tavling/prov-och-tavlingsgrenar/rallylydnad/


Läs igenom momentbeskrivningarna inför varje kurstillfälle. Du kommer få info via en video på Youtube innan kursstart. Jag rekommenderar dig också att åka och titta på en rallylydnadstävling i nybörjarklass! 


Fullt! Kurs i rallylydnad fortsättningsklass 


Söndagar i april (7/4, 14/4, 21/4, 28/4) Kl. 16,00

4 tillfällen x 60 min Pris: 595 kr (Max 5 deltagare)

Kursinfo: Vi går igenom skyltarna i fortsättningsklass och du får möjlighet (om du vill) att träna på att ha hunden lös på plan när du utför skyltarna. Förkunskap: nybörjarkursFullt! Kurs i rallylydnad avancerad/mästarklass


Söndagar i maj (5/5, 12/5, 19/5, 26/5) Kl. 16.30

4 tillfällen x 60 min Pris: 595 kr (Max 5 deltagare)

Kursinfo: Vi går igenom skyltarna i avancerad och mästarklass och tränar på högerhandling, uthållighet och belöningar. Förkunskap: fortsättningsklass. Läs igenom momentbeskrivningarna noga innan kursstart.


Övrigt:


*Inomhusträningar på Arken Zoo i Sisjön. Datum läggs ut i Facebook gruppen Lottas Hundskola. Utomhusträning startar på fredagar kl. 11-13  i april - juni. Kontakta mig gärna! Mobil: 0703285602


*Privatlektion i rallylydnad eller vardagslydnad tex kontaktövningar och inkallning:

Nu pris 300 kr/tim (ord. pris 500 kr/tim)

Kontakta LottaMobil: 0703285602


*Här kan du läsa hur jag tränar inkallning:

Lottas Hundskola i Västra Frölunda


Lite om mig:


Min grund kommer från Göteborgs & Nya Varvets Hundskola där jag har gått valpkurs och kurser i vardagslydad och lydnad sedan år 2002. Jag har också gått flera kurser i rallylydnad för olika instruktörer/domare. Jag utbildade mig till rallylydnadsinstruktör på Hundens Hus år 2016 och strax därefter startade jag eget. Vi använder positiv, mjuk och belöningsbaserad inlärning som ger glädje och livslust!


Jag har gått en grundkurs i England hos Jan Fennell för att lära mig hundens naturliga språk och hur jag kan kommunicera med mina hundar på deras hundspråk. Det är en jättefin kärleksfull metod som minskar stress och den är helt fri från våld. I vår kommer jag berätta mer om detta. www.janfennellthedoglistener.com


Mina hundar Amanda och Otto


Min nya hund, Janås Otto, är en irländsk röd setter, född den 2 september 2022. Med honom tränar jag HtM, freestyle, rallylydnad, startklass lydnad och nosework. All träning är belöningsbaserad och vi tränar med klicker och positiv förstärkning.


Otto har startat i nybörjarklass rallylydnad och fått diplom RLD N! Han har också fått ett 1:a pris i Startklass lydnad (171,5 p)


Min allra första hund var också en irländsk röd setter, Amadeus, född 2002. En betydelsefull hund i mitt liv, en underbar vän till hela vår familj, tillgiven, lättlärd och kelig som settrar är. Han blev 8 år och vi saknar honom. 


Alla mina 4 cavalierer (Frostie, Fia, Fridolf och Amanda) har fått Cavaliersällskapets trippeldiplom. Alla 4 har tävlat i rallylydnad mästarklass och 3 av dem är Svenska Champion i rallylydnad. De senaste 12 åren har de fått fina utmärkelser som årets freestyle, Htm och rallylydnadscavalierer i rasklubben Cavaliersällskapet. Frostie fick 1:a pris och Excellent i Göteborg på My Dog internationell utställning Unghundsklass med ca 30 deltagare från Norden år 2012.


Fridolf är kullsyster med Fia och min egen uppfödning. Kenneln heter All Included. Mamma till dem är Frostie Junior från Frostflingans kennel i Fjärås, uppfödare Ewa Åhman. Frostie blev min i augusti 2010. En helt otrolig, energisk, pigg och läraktig cavalier som älskade att träna och tävla. Fridolf och Fia har också älskat att träna och tävla och vi har haft så otroligt roligt i ett decennium! Fia fick valpen Amanda i mars 2015. Amanda älskar att träna allt, speciellt spåra! (Frostie, Fia och Fridolf är nu i hundhimlen men ändå i hjärtat med oss här)


Vi har en Youtubekanal där du kan följa livet med våra hundar, både i vardag och på träning och tävling. Klicka här!


Jag är aktiv i Svenska Brukshundsklubben Göteborgsavdelningen, Kallebäck, Rallysektionen.

Före 1 mars får du 10 % rabatt på alla hundkurser!

Bild: till vänster Otto  och Lotta år 2023 och ovan Amadeus och Lotta på SBK Gbg avd år  2009.

Lottas Hundskola är återförsäljare till två skyddsprodukter, Dog Defence Spray (230 kr) och Bodyguard Försvarsspray (230 kr). Den första är en hjälp för att  mota bort en främmande lös hund  (ofarlig  mentoldoft). Den andra är för att skydda sig om man blir anfallen av en människa. Båda är lagliga. Hör av dig om du vill köpa en sån här, jag har ett mindre lager! Mobil: 0703285602