Aktuellt!


*Ny kurs i rallylydnad nybörjarklass på söndagar kl. 18.00 i oktober. Läs mer längre ner!


Lottas Hundskola - en hundskola med inriktning på rallylydnad!  

 

Välkommen till Lottas Hundskola i Västra Frölunda. Vi håller till utomhus i Ruddalens Idrottscentrum, Musikvägen 55.  Vår träningsplats är en gräsplan brevid parkeringen. Toalett finns. Fikabord finns intill gräsplanen. Flera härliga slingor finns i Ruddalen där du kan promenera med din hund (kopplad).


Kurser i oktober 2023


Rallylydnad nybörjarklass

Datum: söndagar 1, 8, 15, 22, 29 oktober kl. 18-19. Pris: 595 kr swischas till Lotta när du har fått en plats (0703285602). Inga förkunskaper krävs. Kopplade hundar och avstånd till varandra. Du kommer att lära dig utföra skyltarna i nybörjarklass. Din hund behöver kunna vara lugn tillsammans i grupp med andra hundar. Hemläxa förekommer. Varma kläder och ev täcke till hunden, vatten, leksak och gott godis behövs. Anmäl dig till Lotta genom att ringa eller skicka sms 0703285602. Varmt välkommen!

Att läsa innan kursstart:

https://brukshundklubben.se/prov-tavling/prov-och-tavlingsgrenar/rallylydnad/


Lite om mig:


Min grund kommer från Göteborgs & Nya Varvets Hundskola där jag har gått valpkurs och kurser i vardagslydad och lydnad sedan år 2002. Jag har också gått flera kurser i rallylydnad för olika instruktörer/domare. Jag utbildade mig till rallylydnadsinstruktör på Hundens Hus år 2016 och strax därefter startade jag eget. Vi använder positiv, mjuk och belöningsbaserad inlärning som ger glädje och livslust!


Jag har gått en grundkurs i England hos Jan Fennell för att lära mig hundens naturliga språk och hur jag kan kommunicera med mina hundar på deras hundspråk. Det är en jättefin kärleksfull metod som minskar stress och den är helt fri från våld. I vinter kommer jag berätta mer om detta. www.janfennellthedoglistener.com


Övrigt:


*Privatlektion i rallylydnad eller vardagslydnad tex kontaktövningar och inkallning:

Nu pris 300 kr/tim (ord. pris 500 kr/tim)

Kontakta LottaMobil: 0703285602


*Här kan du läsa hur jag tränar inkallning:

Lottas Hundskola i Västra Frölunda


*Öppen rallylydnadsträning med nybörjarskyltar och fortsättningsskyltar på söndagar i oktober kl. 16.15-17.30 i Ruddalen samt fredagar kl. 11.30-13.00. 30 kr swischas till Lotta. Anmäl dig till Lotta (0703285602). Kopplade hundar. Håll avstånd. Varmt välkommen!


Mina hundar


Alla mina 4 cavalierer (Frostie, Fia, Amanda och Fridolf) har fått Cavaliersällskapets trippeldiplom.  Alla 4 har tävlat i rallylydnad mästarklass och 3 av dem är Svenska Champion i rallylydnad. De senaste 11 åren har de fått fina utmärkelser i rallylydnad som årets freestyle och rallylydnadscavalierer i Cavaliersällskapet. De tränar också Freestyle, Heelwork to Music, Utställning, Viltspår. Mest av allt så gosar vi och leker!


Fridolf är kullsyster med Fia och min egen uppfödning. Min kennel heter All Included. Mamma till dem är Frostie Junior från Frostflingans kennel i Fjärås, uppfödare Ewa Åhman. Frostie blev min i augusti 2010. En helt otrolig, energisk, pigg och läraktig cavalier som älskade att träna och tävla. Fridolf och Fia har också älskat att träna och tävla och vi har haft så otroligt roligt i ett decennium! Fia fick valpen Amanda i mars 2015.  Amanda älskar att spåra! (Frostie, Fia och Fridolf är nu i hundhimlen men ändå i hjärtat med oss här)


Vi har en Youtubekanal där du kan följa livet med våra hundar, både i vardag och på träning och tävling. Klicka här! 


Belöningsbaserad träning


Min nya hund, Janås Otto, är en irländsk röd setter, född den 2 september 2022. Med honom tränar jag rallylydnad, startklass lydnad och nosework. Vi går kurser i Nosework på Göteborgs & Nya Varvets Hundskola. All träning är belöningsbaserad och vi tränar med positiv förstärkning. Otto har startat i nybörjarklass rallylydnad några gånger och fått diplom efter flera kvalificerande resultat! 


Min allra första hund var också en irländsk röd setter av typen utställningssetter, Amadeus, född 2002. En betydelsefull hund i mitt liv, en underbar vän till hela vår familj, tillgiven, lättlärd och kelig som settrar är. Han blev 8 år och vi saknar honom. 


Jag är aktiv i Svenska Brukshundsklubben Göteborgsavdelningen, Kallebäck, Rallysektionen.

Bild: till vänster Otto  och Lotta år 2023 och ovan Amadeus och Lotta på SBK Gbg avd år  2009.

Lottas Hundskola är återförsäljare till två skyddsprodukter, Dog Defence Spray (230 kr) och Bodyguard Försvarsspray (230 kr). Den första är en hjälp för att  mota bort en främmande lös hund  (ofarlig  mentoldoft). Den andra är för att skydda sig om man blir anfallen av en människa. Båda är lagliga. Hör av dig om du vill köpa en sån här, jag har ett mindre lager! Mobil: 0703285602