Aktuellt!


Öppen rallylydnadsträning med nybörjarskyltar på söndagar med start den 2 juli kl. 18-19 i Ruddalen. 30 kr. Anmäl dig till Lotta (0703285602) senast dagen innan. Kopplade hundar. Välkommen!


Privatlektion i rallylydnad eller vardagslydnad tex kontaktövningar och inkallning:

Nu sommarpris 300 kr/tim (ord. pris 500 kr/tim)

Kontakta Lotta Mobil: 0703285602


Här kan du läsa hur jag tränar inkallning: 

Lottas Hundskola i Västra Frölunda

Lottas Hundskola - en hundskola med inriktning på rallylydnad, vardagsträning och hundens språk!  

 

Välkommen till Lottas Hundskola i Västra Frölunda. Vi håller till utomhus i Ruddalens Idrottscentrum, Musikvägen 55.  Vår träningsplats är en gräsplan brevid parkeringen. Toalett finns. Fikabord finns intill gräsplanen. Flera härliga slingor finns i Ruddalen där du kan promenera med din hund (kopplad).


Min grund kommer från Göteborgs & Nya Varvets Hundskola där jag har gått valpkurs och kurser i vardagslydad och lydnad sedan år 2002. Jag har utbildat mig till rallylydnadsinstruktör på Hundens Hus år 2016 och strax därefter startade jag eget. Vi använder positiv, mjuk  och belöningsbaserad inlärning som ger glädje och livslust!


Just nu håller jag på att gå kurser hos Jan Fennell för att lära mig hundens språk och hur jag kan kommunicera med mina hundar på deras hundspråk. Det är en jättefin kärleksfull metod som minskar stress och den är helt fri från våld,

Läs mer här:  Jan FennellKurser Juni 2023


Onsdagar kl. 18-19 i juni: fortsättningskurs i rallylydnad

Datum: 7/6, 21/6 och 28/6 Pris 495 kr. Max 4 deltagare. Du lär dig skyltarna i fortsättningsklassen. Om du vill har du din hund kopplad hela kursen. Mycket kontaktövningar.


Anmäl dig till Lotta genom att skicka sms eller ringa 0703285602.  Du hittar den offentliga gruppen Lottas Hundskola på Facebook. Välkommen att gå med! 


Mina hundar och jag


Alla mina 4 cavalierer (Frostie, Fia, Amanda och Fridolf) har fått Cavaliersällskapets trippeldiplom.  Alla 4 tävlar i rallylydnad mästarklass och 3 av dem är Svenska Champion i rallylydnad. De senaste 11 åren har de fått fina utmärkelser i rallylydnad som årets freestyle och rallylydnadscavalierer i Cavaliersällskapet. De tränar också Freestyle, Heelwork to Music, Utställning, Viltspår. Mest av allt så gosar vi och leker!


Fridolf är kullsyster med Fia och min egen uppfödning. Min kennel heter All Included. Mamma till dem är Frostie Junior från Frostflingans kennel i Fjärås, uppfödare Ewa Åhman. Frostie blev min i augusti 2010. En helt otrolig, energisk, pigg och läraktig cavalier som älskade att träna och tävla. Fia fick valpen Amanda i mars 2015. Amanda är helt underbar!


Belöningsbaserad träning


Min nya hund, Janås Otto, är en irländsk röd setter. Så med honom tränar jag rallylydnad och Nosework. Vi går just nu kurser i Nosework på Göteborgs & Nya Varvets Hundskola hos Maria Edelton som är jätteduktig. All träning är belöningsbaserad och vi tränar med positiv förstärkning. 


Min allra första hund var också en irländsk röd setter av typen utställningssetter, Amadeus, född 2002. En betydelsefull hund i mitt liv, en underbar vän till hela vår familj, tillgiven, lättlärd och kelig som settrar är. Han blev bara 8 år pga cancer.


Klubbar och föreningar


Jag är medlem i Svenska Kennelklubben och tävlar för Västra Kennelklubben. Vi följer reglerna för positiv hundträning.


Cavaliersällskapet är den officiella rasklubben (Specialklubben för Cavalier King Charles Spaniel, SCKCS). På hemsidan (www.cavaliersallskapet.net) hittar du alla datum för träffar eller gå med i facebookgruppen Cavaliersällskapet Västra!


SISK som är den officiella rasklubben för röd och röd och vit setter (www.sisk.se). 


Irländsk Röd Setterförening är en inofficiell förening för röda settrar. Vi är med i ISF Lokalområde VÄSTRA.  Det är ett sätt att träffa andra setterägare! På ISF-sidan hittar du mer info om hur du blir medlem! (www.isfsidan.se)