Lottas Hundskola - en hundskola med inriktning på rallylydnad!  

 

Välkommen till Lottas Hundskola i Västra Frölunda. Vi håller till utomhus i Ruddalens Idrottscentrum, Musikvägen 55.  Vår träningsplats är en gräsplan brevid parkeringen. Toalett finns. Fikabord finns intill gräsplanen. Flera härliga slingor finns i Ruddalen där du kan promenera med din hund (kopplad).


Rallylydnadskurser kommer till våren!

Har du önskemål om tid och dag och nivå på kurs? Skriv till Lottas mobil: 0703285602. Att läsa innan kursstart:

https://brukshundklubben.se/prov-tavling/prov-och-tavlingsgrenar/rallylydnad/


Övrigt:


*Intresserad av inomhusträning i vinter? Kontakta mig gärna! Mobil: 0703285602


*Privatlektion i rallylydnad eller vardagslydnad tex kontaktövningar och inkallning:

Nu pris 300 kr/tim (ord. pris 500 kr/tim)

Kontakta LottaMobil: 0703285602


*Här kan du läsa hur jag tränar inkallning:

Lottas Hundskola i Västra Frölunda


Lite om mig:


Min grund kommer från Göteborgs & Nya Varvets Hundskola där jag har gått valpkurs och kurser i vardagslydad och lydnad sedan år 2002. Jag har också gått flera kurser i rallylydnad för olika instruktörer/domare. Jag utbildade mig till rallylydnadsinstruktör på Hundens Hus år 2016 och strax därefter startade jag eget. Vi använder positiv, mjuk och belöningsbaserad inlärning som ger glädje och livslust!


Jag har gått en grundkurs i England hos Jan Fennell för att lära mig hundens naturliga språk och hur jag kan kommunicera med mina hundar på deras hundspråk. Det är en jättefin kärleksfull metod som minskar stress och den är helt fri från våld. I vinter kommer jag berätta mer om detta. www.janfennellthedoglistener.comMina hundar


Alla mina 4 cavalierer (Frostie, Fia, Amanda och Fridolf) har fått Cavaliersällskapets trippeldiplom.  Alla 4 har tävlat i rallylydnad mästarklass och 3 av dem är Svenska Champion i rallylydnad. De senaste 11 åren har de fått fina utmärkelser som årets freestyle och rallylydnadscavalierer i rasklubben  Cavaliersällskapet. Frostie fick 1:a pris och Excellent i Götebor på My Dog internationell utställning Unghundsklass med ca 30 deltagare från Norden  år 2012.


Fridolf är kullsyster med Fia och egen uppfödning. Kenneln heter All Included. Mamma till dem är Frostie Junior från Frostflingans kennel i Fjärås, uppfödare Ewa Åhman. Frostie blev min i augusti 2010. En helt otrolig, energisk, pigg och läraktig cavalier som älskade att träna och tävla. Fridolf och Fia har också älskat att träna och tävla och vi har haft så otroligt roligt i ett decennium! Fia fick valpen Amanda i mars 2015.  Amanda älskar att spåra! (Frostie, Fia och Fridolf är nu i hundhimlen men ändå i hjärtat med oss här)


Vi har en Youtubekanal där du kan följa livet med våra hundar, både i vardag och på träning och tävling. Klicka här! 


Belöningsbaserad träning


Min nya hund, Janås Otto, är en irländsk röd setter, född den 2 september 2022. Med honom tränar jag rallylydnad, startklass lydnad och nosework. All träning är belöningsbaserad och vi tränar med positiv förstärkning. Otto har startat i nybörjarklass rallylydnad och fått diplom RLD N! 


Min allra första hund var också en irländsk röd setter av typen utställningssetter, Amadeus, född 2002. En betydelsefull hund i mitt liv, en underbar vän till hela vår familj, tillgiven, lättlärd och kelig som settrar är. Han blev 8 år och vi saknar honom. 


Jag är aktiv i Svenska Brukshundsklubben Göteborgsavdelningen, Kallebäck, Rallysektionen.

Bild: till vänster Otto  och Lotta år 2023 och ovan Amadeus och Lotta på SBK Gbg avd år  2009.

Lottas Hundskola är återförsäljare till två skyddsprodukter, Dog Defence Spray (230 kr) och Bodyguard Försvarsspray (230 kr). Den första är en hjälp för att  mota bort en främmande lös hund  (ofarlig  mentoldoft). Den andra är för att skydda sig om man blir anfallen av en människa. Båda är lagliga. Hör av dig om du vill köpa en sån här, jag har ett mindre lager! Mobil: 0703285602